Translate

сряда, 27 март 2013 г.

ПАНДИШПАНЕНА ТОРТА МЕЧТА



за блата:
9 броя яйца,180 грама пудра захар,3 супени лъжици какао,180 грама брашно,1 1/2 пакет бакпулвер,1 бр ванилия
за шоколадовия крем:
400 грама цедено кисело мляко,150 грама бял шоколад
за масления крем:
140 грама масло,300 грама пудра захар,1 супена лъжица прясно мляко
за шоколадова глазура:
50грама масло,100 грама натурален шоколад,2 супени лъжици прясно мляко
за белтъчна глазура:
300грама пудра захар 1 белтък
сметанов крем:
200 грама течна сметана и 1/2 чаена чаша пудра захар/разбиват се до сгъстяване/

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
Брашното се смесва с какаото и се пресява и към него се прибавя бакпулвера и ванилията.
Брашнената смес се прибавя постепенно към яйцата до получаване на хомогенна смес.
Изсипва се във форма на която дъното е застлано със хартия за печене и намазнена.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Оставя се да изстине .
шоколадовия крем:
Белият шоколад се разтопява на водна баня.Цеденото кисело мляко се разбива и се добавя
постепенно към шоколада до получаване на хомогенна смес.
масления крем:
Маслото размекнато на стайна температура се разбива със захарта и млякото до получаване
на хомогенна смес.
шоколадова глазура:
Натуралния шоколад,маслото и млякото се разтопяват на водна баня.
белтъчна глазура:
Пудрата захар,белтъка и 1 супена лъжица вода се омесват до хомогенна смес,слага се във шприц и върху хартия за печене се шприцоват фигурки за декорация по желание които се
слагат във фурната на 50 градуса да се засушат.
Блатът се разрязва на две като помежду се маже със шоколадовия крем,втория блат се маже
с маслен крем отгоре и отстрани и се слага в хладилника да стегне за 30 минути.След
това се покрива със шоколадовата глазура.Украсява се със сметановия крем и белтъчните
фигурки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар