Translate

вторник, 5 март 2013 г.

пандишпанена торта

  БЛАТ: 6 бр яйца,140 грама брашно,120 грама пудра захар,1 ванилия,1 бакпулвер.  СИРОП ЗА БЛАТОВЕТЕ:1 чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар да поври 5 минути и се сваля да изстине.КРЕМ: 0,500 литра прясно мляко,3 супени лъжици брашно,какао за оцветяване,2 жълтъка,1 чаена чаша захар и 0,60 грама масло.ЗА УКРАСА:0,250 грама сметана сладкарска , 3 супени лъжици пудра захар и 1 портокал.ПРИГОТВЯНЕ:Яйцата се разбиват със захарта,докато сместа побелее.Брашното се пресява прибавя се бакпулвера,ванилията  и се разбърква със яйчената смес.На дъното на форма за печене се слага хартия за печене,а стените се намазват с олио.Тестото се изсипва във формата и се пече на 180 градуса за около 25-30 минути.Kремът се приготвя по следния начин.Брашното и  какаото се размиват в малко студено мляко.Прибавят се жълтъците разбити със захарта и сместа се изсипва в останалота врящо мляко и при енергично бъркане се сгъстява.Към крема след отстраняването му от огъня се прибавя маслото.След като изстине блата се разрязва хоризонтално на две после се сиропират блатовете слепват се със крема и отгоре се гарнира със разбитата сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар