Translate

вторник, 5 март 2013 г.

пай с пълнеж



РЕЦЕПТАТА Е ОТ МОЙ ЛЮБИМ САЙТ WWW.COOLINARIKA.COM
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО
300грама брашно
1/2 пакетче бакпулвер
100 грама масло студено
3 броя жълтък
3 супени лъжици кристална захар
2 супени лъжици сметана или кисело мляко и щипка сол
ЗА ПОКРИТИЕ
100 грама мармалад или сладко
ЗА ПЛЪНКАТА
3 белтъка
150 грама орехи нарязани
150 грама кристална захар
Смесва се брашното,бакпулвера,маслото нарязано на дребно,жълтъци,захар,сол и се меси тесто/трябва да се работи бързо за да не се размекне маслото/.Готовото тесто се разделя на 2 части увива се във домакинско фолио и престоява 1 час в хладилник.В малка тавичка за пай се разстила 1 част от тестото като се издига и встрани по стените маже се с мармалад.
Разбиват се белтъците на сняг със захарта,прибавят се орехите и тази смес се поставя върху мармалада.Втората част от тестото се настъргва върху плънката и се пече в предварително загрята фурна на 200 за около 20-30 минути.След като изстине се поръсва с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар