Translate

четвъртък, 21 март 2013 г.

спаначено руло с оризова плънка


Тази рецепта е от www.evatoneva.com на която промених плънката.
Продукти за 4 порции:
400 гр пресен спанак
5 яйца, отделно белтъци и жълтъци
50 гр крема сирене/ замених със саламурено сирене/
сол на вкус
3 с.л. брашно
щипка бакпулвер

Плънка:
150 гр крема сирене/замених с 200гр сварен бял ориз в които настъргах 150гр саламурено сирене/
3 скилидки чесън/замених с чесън на прах/
сол и мащерка
50 гр настърган Пармезан/замених със настърган кашкавал 100гр/
12 сушени домата/сложих лютеница/

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Поставете хартия за печене в тава с размери 23х32 см.
Варете спанака 2 минути във вряща вода, потопете го в купа с ледено студена вода.
Разбийте в купа жълтъците, крема сиренето, солта, бакпулвера и брашното.
Отцедете водата от спанака, нарежете го на дребно и прибавете към яйчната смес, разбъркайте.
Разбийте на сняг белтъците, прибавете ги внимателно към останалата смес.
Изсипете тестото в тавата, заравнете го и печете 10-12 минути.
Смесете  сиренето с нарязания на дребно или пасиран чесън, подправете със сол и мащерка на вкус.
Поставете на работния си плот парче хартия за печене.
Посипете върху него обилно настърган кашкавал.
Обърнете горещото тесто върху голяма дъска.
Приплъзнете го върху настъргания кашкавал.
Отлепете хартията за печене, намажете равномерно плънката, като оставите краищата свободни.
Разпределете лютеница в една редица.
С помощта на хартията завийте всичко на руло и охладете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар