Translate

сряда, 1 януари 2014 г.

МЕЛОМАКАРОНА - Μελομακάρονα

Гръцки сладки видях ги във този сайт www.glykes-alchimies.gr/?p=664
Материали за меломакарона:

400 гр. портокалов сок
530 гр. зехтин
1200 грама. брашно
30гр.кристална захар
½ чаена лъжичка. сода за хляб
¼ чаена лъжичка канела
1/6 ч.л. карамфил/не използвах/
50 грама. маслото да е разтопено
кора на 1 портокал
Съставки за сиропа:

500 гр. вода
700 гр.кристална захар
1 портокал срязан на  две
2 канелени пръчици
100 гр. мед
едро нарязани орехи и мед за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ на  сиропа :
В тенджера се добавя вода , захар , портокала и канелата . Сложете на огъня , като заври се вари в продължение на 2-3 минута и се оттегля . Изсипете меда в сиропа разбъркайте за да се разтвори  и се оставя да се охлади

Замесване на тестото :
В дълбок купа , добавете всички течности и маслото . Добавете захарта  и всички подправки заедно. Смесете с ръка и  добавете брашното. Продължете леко да разбърквате с ръка от центъра навън , докато се съедини тестото (не се нуждаят от много разбъркване, за да не стане твърдо тестото ) . Меломакароната оформяте на малки овали и притискате  отгоре с вилица по-дължина да станат две черти.

Поставяте ги върху хартия за печене на разстояние и се пекат в предварително загрята фурна (с вентилатор ) при 180 C за 30 минути , докато не получи тъмно -златист цвят . След като ги извадите от фурната - изсипете ги в студения сироп . С лъжица , ги преобръщайте от двете страни като ги оставяте да се сиропират в продължение на около 1 минута. Извадете ги и ги оставете да се отцедят в цедка . В купа сложи малко мед и орехи и с тях поръсете отгоре вече подредените меломакарона .

ИЗГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ОТ ИЗТОЧНИКА СТЪПКА ПО СТЪПКА ПОКАЗВА РЕЦЕПТАТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар