Translate

петък, 3 януари 2014 г.

СОЛУНСКИ ТРИЪГЪЛНИЦИ-Τρίγωνα Πανοράματος Μέρος Α'


 Искам да ви споделя тази рецепта която видях по гръцка телевизия,но не говоря гръцки и  преводачката ми помогна да се справя.Тук  страница 5 www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24399&subid=2&pubid=29483235#toppage

ПРОДУКТИ: 1 пакет кори за баница финни
                       200 грама масло за мазане на корите

ЗА СИРОПА:500 грама вода
                       400 грама захар кристална

ЗА КРЕМА:   950мл прясно мляко
                       300 грама кристална захар
                       250 грама брашно
                       4 жълтъка
                       3 ванилии
                       50 грама масло
                       100 грама сметана
                       40 грама пудра захар
Включете фурната на 160 градуса.Разтопете маслото и го оставете настрана.Сложете водата и захарта в тенджера и сварете сироп които отстранете от котлона и оставете да се охлади.Нарежете хартия за печене на квадратчета 10x10 и ги смачкайте на топки.Извадете корите за баница и ги поставете с тясната страна към вас.Разделете ги  на 3 въображаеми вертикални ивици и ги нарежете с остър нож така както са всичките.Поставете всичките ленти заедно и ги покрийте с влажна кърпа за да не изсъхват.Вземете една лента и я намажете навсякъде с масло.Отгоре поставете още една лента като също я намажете с масло и започнете да сгъвате на триъгълник.С остър нож срязвате триъгълника през средата на 2 по-малки.В широката част поставяте топката хартия за да се образува фуния и се слагат  върху хартия за печене и се пекат на 160 градуса 30 минути докато станат златисти.Изваждат се и веднага се потапят за няколко секунди във студения сироп и след това се отцеждат върху хартия. Крема направих като във тенджера разбих всички продукти без маслото и на слаб котлон се бърка докато се сгъсти  и накрая прибавих маслото като се бърка докато се разтопи.Кремът се изсипва във тавичка и се покрива със свежо фолио за да не изсъхва и се слага в хладилника да изстива.Триъгълниците се пълнят със крем и се гарнират със разбитата сметана само колкото са необходими за консумиране  за да не овлажняват предварително.







                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар