Translate

сряда, 28 август 2013 г.

ТОРТА С БИШКОТИ


ТАКА ИЗГЛЕЖДА КАТО СЕ ИЗВАДИ ОТ ФОРМАТА ПРЕСТОЯЛ ВЪВ ХЛАДИЛНИКА/4 -5 ЧАСА/ ДОКАТО СЕ ВТВЪРДИ КРЕМА И СЕ УКРАСЯВА ПО-ЖЕЛАНИE

Продукти:400 грама бишкоти,2 пакетчета кафе 3 в 1
1 кутия кондензирано мляко подсладено/кутийката с млякото се слага в тенджера под налягане налива се вода и се вари 45 минути оставя се да изстине и се ползва когато ти е необходимо/
Продукти за крема:1/2 литър прясно мляко,4 жълтъка,1 чаена чаша захар,2 супени лъжици брашно,
 1/2 пакетче масло и 1 ванилия
Първо си приготвяме формата в която ще подреждаме бишкотите като я облепяме с хартия или фолио за да се отдели  по-лесно като се обърне.Приготвя се крема като се разбиват жълтъците със захарта,прибавя се брашното,ванилията и накрая прясното мляко.Слага се на котлона и на бавен огън се вари докато се сгъсти.След като се свали се добавя маслото и се разбърква докато се разтопи.Кафето се разтваря,топват се бишкотите и се подреждат във формата заливат се със крем и така се редуват като върху последния ред бишкоти не се слага крем.Формата се слага в хладилника за 4-5 часа и след това  се обръща и се украсява по-желание.Аз използвах кондензирано мляко мляко което разпределих отгоре и то се стече по стените,а след това напудрих със 2 супени лъжици какао размесено със 1 супена лъжица пудра захар и отгоре начупени целувки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар