Translate

сряда, 28 август 2013 г.

КАРАМЕЛИЗИРАН СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ


Продукти за блата:
4 броя яйца 
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно,1 ванилия
В тавичката която ще приготвяме сладкиша изсипваме 1/2 чаена чаша захар и я поставяме на котлона да се карамелизира.След като придобие златист цвят поръсваме 100 грама натрошени орехи и се отнема от котлона,като се оставя да изстине.Върху карамела се разпределя 60-70 грама масло,3 броя праскови нарязани и подредени и върху тях 1 опаковка маслени бисквити.За приготвяне на блата: яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавят брашното и ванилията.Сместа за блата се разпределя внимателно върху бисквитите и се пече в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса около 30 минути.Веднага след опичането се обръща върху подходяща чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар