Translate

неделя, 8 септември 2013 г.

КАРТОФЕНА ЗАПЕКАНКА С ПЛЪНКА




Продукти:

За блата:
1 килограм картофи 
1 яйце
0,100 грама кашкавал
1-2 супени лъжици брашно
сол на вкус

Плънка:

2 по-големи глави лук
0,300 грама пилешко филе
0,60 грама масло
сол на вкус,щипка чер пипер,1 чаена лъжичка чубрица

За гарниране на запеканката:

0,150 грама кашкавал за настъргване отгоре и яйца по-желание

Картофите се белят и се сваряват.Оставят се 3 картофа,а останалите докато са топли се намачкват и към тях се прибавят всички продукти  за блата.Сместа се оставя да изстине.През това време си приготвяте плънката като си нарязвате лука на полумесеци и претривате със сол.Пилешкото месо го нарязвате на ситни кубчета.В тиган загрявате маслото прибавяте ситно нарязаното на кубчета пилешко месо и запържвате до готовност.Изваждате го с решетъчна лъжица и във същата мазнина задушавате лука.Когато лукът е готов прибавяте месото и oвкусявате със подправките.Вземате формата във която ще печете и я мажете със мазнина и после я поръсвате със галета.Разпределяте сместа за блата навсякъде равномерно като се издига борд встрани на формата.Разпределя се плънката отгоре и се настъргват оставените картофи на едро ренде да покрие плънката.Пече се докато се зачерви във загрята фурна на 180 градуса.Изважда се от фурната и се настъргва кашкавал да покрие навсякъде и чукате няколко яйца/аз ползвах пъдпъдъчи/.Връщате във фурната и само на горен реотан да се запече кашкавала и яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар