Translate

събота, 23 февруари 2013 г.

торта парфе


Млечно-шоколадово парфе ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:1литър прясно мляко;4 броя яйца;2 ванилии;2 супени лъжици брашно;4 пакетчета желатин;2 чаени чаши захар;100 грама натурален шоколад;1 пакет кръгли чаени бисквити.ПРОДУКТИ ЗА УКРАСА:200 грама натурален шоколад;1 кутия лимонови резанки.НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:Разбиваме белтъците с 1 чаена чаша захар на твърд сняг и прибавяме 1 бр ванилия.Жълтъците се разбиват с 1 чаена чаша захар добавят се 2 супени лъжици брашно,4 пакетчета желатин,1 ванилия и 1 литър прясно мляко.Получената смес се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване/до гъстотата на боза/.Сваля се от котлона и веднага към нея се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци с помощта на миксер.Получената смес се разделя на 2 равни части.Едната се оставя жълта,а към другата докато е все още гореща се добавя начупеният шоколад и се бърка до пълното му разтваряне.Кексовата форма се намокря с вода и първо се изсипва жълтата смес изчаква се малко да стегне и след това върху нея се сипва шоколадовата смес след като малко и тя стегне се редят кръглите бисквитки които играят ролята на блат.Слага се в хладилника и се изчаква да желира.Парфето се вади от формата като се потопи за малко в гореща вода и се обръща в тортена чиния.Украсата е по желание и въпрос на въображение.В случаят шоколада се разтапя на водна баня и от него се правят шоколадови листа и се отлива шоколадова кошничка която се пълни с лимоновите резанки.                                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар