Източник на рецептата: www.kulinarika.net
Продукти:250 грама масло или маргарин
150 грама пудра захар
2 белтъка
400 грама кокосово стърготини
Крем: 4 жълтъка
150 гр пудра захар
250 гр масло или маргарин,1 ванилия,малки кръгли бисквитки за подложка
Маслото или маргарина/на стайна температура/ се смесва с пудрата захар,добавят се кокосовите стърготини,рома и белтъка.Оформете на топка,покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилника докато приготвите крема.В същото време кремът се получава по такъв начин,че на водна баня жълтъка се смесва с пудрата захар и ванилията.Сместа се разбърква докато сместа се сгъсти.Маха се от котлона и се разбърква със разбитото масло.Взема се сместа от хладилника и се правят топчета по големи от орех които се овалват във пудра захар или кристална.Използвах формата за изцеждане на лимонов сок като във вдлъбтата част поставих парче фолио топката колкото орех и я оформих по стените на формата и с лъжичка я напълних с крем после залепих бисквитката и издърпах фолиото и кошера е готов.
150 грама пудра захар
2 белтъка
400 грама кокосово стърготини
Крем: 4 жълтъка
150 гр пудра захар
250 гр масло или маргарин,1 ванилия,малки кръгли бисквитки за подложка
Маслото или маргарина/на стайна температура/ се смесва с пудрата захар,добавят се кокосовите стърготини,рома и белтъка.Оформете на топка,покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилника докато приготвите крема.В същото време кремът се получава по такъв начин,че на водна баня жълтъка се смесва с пудрата захар и ванилията.Сместа се разбърква докато сместа се сгъсти.Маха се от котлона и се разбърква със разбитото масло.Взема се сместа от хладилника и се правят топчета по големи от орех които се овалват във пудра захар или кристална.Използвах формата за изцеждане на лимонов сок като във вдлъбтата част поставих парче фолио топката колкото орех и я оформих по стените на формата и с лъжичка я напълних с крем после залепих бисквитката и издърпах фолиото и кошера е готов.
Няма коментари:
Публикуване на коментар